Μπορώ να κάνω διακοπές ενώ υποβάλλομαι σε αιμοκάθαρση;

Η απάντηση είναι πολύ θετική. Φυσικά και μπορείτε! Αρκεί να πραγματοποιήσετε έναν προσεκτικό σχεδιασμό του ταξιδιού σας σε συνεργασία με την ομάδα ιατρών που σας παρακολουθεί.

Επιλέξτε για αρχή τον προορισμό σας και ένα κέντρο αιμοκάθαρσης κοντά σε αυτόν και στη συνέχεια προγραμματίστε τις συνεδρίες σας. Θα χρειαστεί να επικοινωνήσετε με το κέντρο αιμοκάθαρσης, που επιθυμείτε να σας φιλοξενήσει κατά τη διάρκεια των διακοπών σας, εκ των προτέρων για να διασφαλίσετε την διαθεσιμότητά του στις ημερομηνίες του ταξιδιού σας. Έχετε υπόψη ότι μπορεί να χρειαστεί να επικοινωνήσετε με περισσότερα από ένα κέντρα για να βρείτε ένα κέντρο που μπορεί να σας παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες και μάλιστα το χρονικό διάστημα που σας ενδιαφέρει.

Σε κάθε περίπτωση, το προσωπικό της μονάδας που ήδη σας παρακολουθεί, θα σας βοηθήσει να βρείτε την κατάλληλη μονάδα αιμοκάθαρσης και θα σας παρέχει όλα τα απαραίτητα ιατρικά αρχεία που θα πρέπει να έχετε μαζί σας κατά την άφιξή σας στον προορισμό σας.

Ποια ιατρικά αρχεία θα χρειαστεί να έχω μαζί μου;

Θα πρέπει να έχετε ένα αντίγραφο του ιατρικού σας ιστορικού, των πρόσφατων εκθέσεων ιατρικών εξετάσεων καθώς και εργαστηριακών αποτελεσμάτων. Οι πληροφορίες αυτές θα έχουν ήδη αποσταλεί στο κέντρο προορισμού σας, έτσι ώστε να μάθουν περισσότερα για εσάς, και να φροντίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανάγκες σας κατά την επίσκεψή σας στο κέντρο τους.

Καλύπτει η ασφάλειά μου την αιμοκάθαρση κατά τη διάρκεια του ταξιδιού;

Φυσικά! Η ασφαλιστική σας κάλυψη μπορεί να καλύψει το κόστος συνεδριών αιμοκάθαρσης σε διαφορετική μονάδα. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να παραθέσετε στην μονάδα προορισμού σας μια γνωμάτευση από τη μονάδα αιμοκάθαρσης σας, που να βεβαιώνει την ιατρική κατάσταση σας.

Και αν θέλω να ταξιδέψω στο εξωτερικό;

Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να ενημερωθείτε για το κόστος που απαιτούν οι θεραπείες αιμοκάθαρσης σε μία μονάδα με έδρα μία χώρα του εξωτερικού και στη συνέχεια να μάθετε εάν είναι συμβεβλημένη με τον ασφαλιστικό οργανισμό που συνεργάζεστε.

Πώς μπορώ να ενημερωθώ για την ποιότητα της φροντίδας που θα λάβω στην μονάδα του προορισμού μου;

Μπορείτε εσείς οι ίδιοι, επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα της μονάδας που σας ενδιαφέρει να λάβετε κάποιες βασικές πληροφορούν. Εναλλακτικά, μπορείτε να κλείσετε τις διακοπές σας μέσω ενός έμπειρου ταξιδιωτικού πρακτορείου που ειδικεύεται σε τέτοιου είδους κρατήσεις ή και να κάνετε κάποιες ερωτήσεις τηλεφωνικώς στη μονάδα της επιλογής σας. Οι παραπάνω τρόποι θα σας ενημερώσουν για το εάν η μονάδα επαναχρησιμοποιεί dialyzers, ποιες είναι οι ημέρες και ώρες λειτουργίας, ποιους τύπους μηχανήματος αιμοκάθαρσης χρησιμοποιεί (συμβατικοί, υψηλής ικανότητα ροής), εάν υπάρχουν δημόσια μέσα μεταφοράς για να φτάσετε σε αυτήν καθώς και τον αριθμό των ασθενών που έχουν ανατεθεί σε κάθε νοσηλευτή.

Θα πρέπει να έχω τα φάρμακά μου μαζί μου;

Βέβαια! Θα χρειαστεί να έχετε συσκευάσει επαρκή ποσότητα των φαρμάκων που λαμβάνετε.
Εξετάστε το ενδεχόμενο να έχετε μαζί σας επιπλέον ποσότητα σε περίπτωση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Θα πρέπει να συνεχίσω να ακολουθώ το συγκεκριμένο πλάνο διατροφής;

Είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσετε να τηρείτε τους διατροφικούς περιορισμούς που συνιστώνται από την ομάδα ιατρών που σας παρακολουθεί. Μάλιστα, μπορείτε να συζητήσετε μαζί τους την επιθυμία σας για διακοπές και να προσαρμόσουν στη συνέχεια τη διατροφή σας.

Όραμα και αξίες

Image

Ενσυναίσθηση

Image

Ακεραιότητα

Image

Ομαδικότητα

Image

Αριστεία στην εξυπηρέτηση του ασθενή

Image

Υπευθυνότητα

Image

Συνεχής βελτίωση

Είπαν για εμάς